Saturday, May 9, 2009

Uita-te in jurul tau

Este exact ceea ce vrem ca tu sa faci- sa intorci privirea de doua ori cand treci pe langa un lucru care iti inspira Romania. Sa te uiti de cel putin doua ori cand vezi ceva specific; sa asculti de cel putin doua ori melodiile populare ale tinutului in care ai copilarit sau din care provii; sa poti sa schimbi ceva legat de oamenii pe care ii intalnesti - sa poti striga mai tare decat toti ca este roman.
Asa ceva ne dorim cu totii si suntem siguri ca speranta de schimbare nu a murit. Mai mult, este ca un rau de lava gata sa iasa la suprafata cand este vorba de nationalismul romanesc. De aceea instigam la regasire. Insa nu orice fel de regasire ci aceea de roman. Acea mandrie nationala care a disparut odata cu transformarea valorilor culturale; acea dorinta de a vedea tara asa cum este ea, fara prejudecati, fara compromisuri, fara idei gresite din capul locului. Uite-te in jur si o sa redescoperi ceva ce credeai pierdut. Deschide bine ochii, ciuleste bine urechile, priveste cu sufletul si asculta cu inima spiritul romanesc, cum inca freamata. Trebuie sa ai rabdare insa.
De aceea te ajutam si noi. Avem grija ca rabdarea sa nu iti atinga cote maxime si iti prezentam pe romaneste cum este tara in care te-ai nascut si care te-a crescut. Iti aratam ce inseamna fiecare zona in parte, de ce este pitoreasca si valoroasa, pentru ca tu sa redevii mandru ca esti roman si sa ajungi cel putin odata in viata sa vezi locurile despre care iti povestim.
Cautam sa te facem sa privesti cu ochii sufletului, de aceea nu apar poze. Apar, in schimb, o multitudine de directii pe care merita sa apuci. Totul este sa vrei sa Descoperi ce ai in tara, sa te regasesti in Romania!

No comments:

Post a Comment