Saturday, May 9, 2009

Inceputul calatoriei- Dobrogea

Dobrogea este inceputul calatoriei noastre prin Romania. Este locul in care iti poti regasi caracteristicile de roman prin faptul ca este zona cu cea mai mare diversitate culturala si etnografica a Romaniei. Este preponderent o zona cuprinsa de doua extreme: arida in centru si brazdata de apele Dunarii care se varsa in Marea ce o cuprinde. Este exact faptul ca la marginea Dobrogei intalnim statiunile Marii Negre romanesti care freamata vara, iar in interior monumentele istorice lasa impresia de liniste. Stiai ca Delta Dunarii este a doua ca marime din lume?
Pe tot cuprinsul zonei intalnesti podgoriile renumite de la Niculitel si Murfatlar, cetatile Tomis, Callatis, Enisala si Histria.
Ce poti sa vezi? Cetati- Cetatea Adamclisi(Judeţul Constanţa), Cetatea Capidava(Judeţul Constanţa), Cetatea Enisala(Judeţul Tulcea), Cetatea Halmyris-Murighiol(Judeţul Tulcea), Cetatea Argamum-Jurilovca(Judeţul Tulcea), Cetatea Noviodunum-Isaccea (Judeţul Tulcea), fiecare cu specificul sau aparte. Asa ajungi sa cunosti partea istorica a zonei. Moscheile si bisericile din Tulcea si Constanta asigura coloratura specifica din punct de vedere cultural. In plus orasele-port mari din Dobrogea ofera si numeroase muzee-Muzeul Marinei Române(Constanţa), Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie(Constanţa), Muzeul de Artă Populară(Constanţa), Muzeul de Sculptură Ion Jalea(Constanţa), Muzeul de Artă Orientală Babadag(Babadag), Muzeul de Ştiinţe ale Naturii Delta Dunării(Tulcea), Muzeul Satului Nord Dobrogean-Enisala(Tulcea), Muzeul Farul Vechi Sulina(Sulina). Ca zone deosebite portul turistic Tomis din Constanta sau Cheile Dobrogei completeaza tacamul unui sejur turistic reusit.

6 comments:

  1. Super! Imi place cum ne faceti cunoatinta cu Romania

    ReplyDelete
  2. Bravo!!! Cel mai tare site ! Felicitari

    ReplyDelete
  3. E super tare blog-ul. Frumoasa tara noastra!

    ReplyDelete
  4. Frumos site...
    Ar trebui mai multe asemenea, care sa ne deschida ochii sa vedem frumusetile ce ne inconjoara...

    ReplyDelete
  5. Daca vezi cetatea Enisala, plangi! Si de cat de frumoasa e si de cum se vede Delta de pe zidurile ei, dar si de cat de paraginita e saraca! Mare pacat!

    ReplyDelete
  6. super tare.......chiar e frumoasa romania

    ReplyDelete